Our Recent Posts

Tags

#Hotspot: Valenzia, Eindhoven

Op een zaterdagavond ben ik met zus nummer 2 (Lisanne) hier wezen eten. Zij moest de dag erna in Eindhoven zijn dus waarom niet een nachtje weg ervan maken :). Op aanraden van zijn we bij Valenzia terecht gekomen en dat heeft goed bevallen! Het is weer heel wat anders dan de standaard menukaart (daar waar je gerookte zalm, carpaccio of tartaar krijgt).

Bij Valenzia krijg je Spaanse slash Aziatische gerechten op je bord. MediterrAsian zoals ze het zelf noemen. Een super smakelijk concept met een shared dining twist. Het leuke wat ik hier aan vind is dat je lekker lang kan tafelen door telkens een paar gerechtjes te bestellen. Of je maakt de tafel extra klein door alles in één keer te bestellen. Het kan allemaal!

Als wijnliefhebber vraag ik direct om de wijnkaart, maar als je dan toch echt een keertje wijnmoe bent (wijnmoe.. hoe dan?) dan kan een gin-tonic of cocktail ook. Wij gingen voor een flesje Belondrade y Lurton, een verdejo die 10 maanden op Frans eiken heeft gelegen en dat maakt hem vol, romig en complex. Een echte 'eetwijn' zullen we het maar noemen (ha ha) maar inderdaad eentje waar we lang van hebben gesmuld met de hapjes erbij.

Ah! En niet geheel onbelangrijk, ze hebben een ge-wel-dig dakterras. Echt ideaal maar hoewel de Nederlandse zomer niet heel erg lang duurt zit je binnen ook niet verkeerd. Het is er knus en gezellig.

Omdat Max er niet bij was geeft dit mij een reden om weer terug te gaan. Ik kon nu alleen vertellen wat ze gemist heeft. Dat kon ze wel waarderen =)

X - Juuls