Our Recent Posts

Tags

#GuiltyPleasure: Empanadas! De nieuwe kroket?

Dol op kroketjes zijn wij! Rundvlees, kaas, chorizo of garnaal. De ideale snack voor bij de borrel waar wij Nederlanders trots op mogen zijn. Maar toen ontdekte ik de empanada tijdens onze reis door Chili & Argentinië. Er was eigenlijk geen dag dat we niet gesmuld hebben van deze heerlijke versnaperingen. Gevuld met gehakt, kaas, groentes, zalm. Gefrituurd of uit de oven. Je kan alle kanten op! Net als de kroket. Je zou denken dat je na een lange reis met veel eten en drinken geen voedsel meer kan zien en dat de empanadas je neus uitkomen. Oh nee! Dit moest ik thuis ook proberen te maken, zo snel mogelijk. Het fijne is dat je de ingrediënten voor het deeg vast en zeker al in huis hebt, zie hieronder voor ongeveer 25 stuks:

- 500 gram bloem - 125 gram boter - 120 gram melk - 200 ml water - 1 ei - beetje zout Niet te moeilijk doen, eerst de droge ingrediënten bij elkaar gevolgd door de rest. Beetje kneden, beetje uitrollen, rondjes uithalen (met een schoteltje of iets wat dezelfde grote heeft). Met een vulling naar keuze en 30 minuutjes op 200 graden in de oven. Voor de vulling koos ik voor twee soorten: Gekruid gehakt met ui, champignons en paprika. En de ander met kaas, champignons en chorizo. Heerlijk met een crème fraîche dip, of een tomaten/knoflook salsa. Halleluja! Behoorlijk trots op mijn eerste poging =).

X - Max