Our Recent Posts

Tags

Tentakel trek!

Voordat ik groot wijnliefhebber werd was ik niet groot fan van onbekende gerechten. Ik had nog nooit van zwezerik, foie gras of coquilles gehoord. En kaas vond ik wel lekker op een tosti maar al die rare soorten op een kaasplankje hoefde je mij niet voor te schotelen. Ik ging graag voor de vertrouwde keuzes. Maar hé!? Dat kan erg veranderen zodra je meer van wijn gaat houden (is dat goed of slecht?). Hoe dan ook, naast alleen maar Chardonnay ging ik steeds meer andere wijnen uitproberen, rood werd opeens veel lekkerder naast een malse biefstuk, en zoet bleek bij dat kaasplankje en foie gras erg mooi te zijn.

Conclusie: wijn en spijs ondersteunen elkaar bij het maken van nieuwe keuzes. Het maakt je nieuwsgierig. Hoe leuk is het eigenlijk om telkens wat nieuws te proberen?

En zo een gerecht is bijvoorbeeld Pulpo. Het ziet er voor de normale mens natuurlijk eng uit, die tentakels, totaal niet aantrekkelijk. Je moet misschien ook wel meer geks (bijvoorbeeld orgaanvlees) in je leven geproefd hebben om het te willen proberen. Niet dat het vreemd smaakt, integendeel, maar het oog wilt ook wat (zegt men altijd). Ik vind het er fascinerend en lekker uit zien! Maar dat vind ik. Tijdens Juuls & mijn reis door Chili bezochten we het wijnhuis Matetic. Een ontzettend mooi bedrijf met eigen restaurant genaamd Equilibrio. Het eten in Chili is een mix van typisch Chileense- en Spaanse gerechten. Met name visgerechten zijn daar zalig, mag ook wel als het gehele land als het ware aan de kust is gelegen. Dus, om eens wat anders te proberen gingen wij voor gegrilde Pulpo. De textuur is stevig maar smaakvol, geserveerd met een champignonmouse en olijventapande. Daarnaast een glas Corralillo Pinot Noir en je heb de ultieme smaakbeleving.

Genieten!

X- Max