Our Recent Posts

Tags

#Blindproef Juli - Max versus Juuls

Na het NK blindproeven hebben we de smaak te pakken! Alhoewel.. dat willen we graag zo houden en omdat we ook wel van een spelletje houden gaan wij elkaar elke maand een wijn blind laten proeven. Zo gezegd, zo gedaan: Is het Europees of nieuwe wereld? Is het een koel of koud klimaat? Een blend of monocepage (één druivenras)? etc. etc.

En we hebben het elkaar de 1e keer lekker lastig gemaakt.

Wijn 1 gekozen door Max, geproefd door Juuls.

Juuls: "Medium zuren, medium body, fris.. groene appeltjes. Best een lange afdronk maar lastig te plaatsen wijn. Te fris voor een Italiaanse wijn. Vol maar ook strak.. tjee. Denk denk..pinot grigio? Gruner veltliner?

Max: "Vind je het zo sappig?" Juuls: "Nee meer zuren dan dat". Max ondertussen denkend ("Muuhaha..) Juuls: "Het kan iets Frans zijn, misschien een blend.." Max ondertussen met wat hints: "Jaja ok geen blend, wel Frankrijk" Juuls: "Ok dan hou ik het op Loire Frankrijk". Max: "En wat komt daar dan vandaan?" Juuls: "Sauvignon blanc of misschien toch Chardonnay" En de eigenwijs.. zegt dus geen Muscadet. Juuls was namelijk met het NK blindproeven bij enkele wijnen overtuigd dat het een Muscadet kon zijn. En die zat er dan niet tussen. Max: "Bij deze Juuls, een Muscadet". Juuls: "Ik durfde het al niet meer te zeggen!! (Na het NK) Hmmhmmm hihi gnagna....! Wijn: Muscadet Le Voyage Extraordinaire, en wat een vrolijk label! Merci Baltazar

Wijn 2 gekozen door Juuls, een lastige.. waarbij ze er überhaupt al vanuit ging dat Max hem niet zou raden.

Max: "Behoorlijk hoge zuurtjes, die overheersen.. Dit moet uit Europa komen, een koel klimaat". Juuls: "Hij is wel iets te koud om goed te proeven denk ik". Max: "Tjaa.. geen Italiaanse bitters, geen opvallende houttonen of fruitsmaken die wijzen op een Chenin blanc of Chardonnay. Het zou iets uit Portugal kunnen zijn..

Juuls: "Het is wel Europees inderdaad" Max: "Ok dus geen Portugal zegt je..." Juuls: "Je raad het waarschijnlijk ook niet" Max: "Nou lekker dan.." Juuls: "Ik weet overigens niet of ik hem lekker vind.. erg strak, hoog in z'n zuren". Max: "Iets minder koud komt het beter tot zijn recht". Max: "Ok ik hou het op Portugees wit, dus wat is het?". Juuls: "Griekenland". Max: "Die zuren! Natuurlijk!". Wijn: Psarades Vineyard, Plyto (druivenras), wie kent hem niet!? ευχαριστώ Gouden Ton Oegstgeest

Een A, B of C optie had makkelijker geweest maar goed. We zaten ergens wel in de goede hoek (toch?). Nu maar een goed vol glas in plaats van een proefglas.

Cheers! X- Max