Our Recent Posts

Tags

#LeukeTrip: Lyon

Het was weer zover!

Elk jaar plannen wij een tweelingtrip naar een leuke stad waar we nog niet zijn geweest. Vorig jaar was het Praag, het jaar daarvoor Budapest, weer daarvoor Bordeaux en nu werd het Lyon. Was de reis naar Chili & Argentinië begin dit jaar dan niet al genoeg? Ehh jawel maar.. uhmm nee ook weer niet! Juuls is vaak degene die met het geniale idee komt en de vliegtickets zo snel mogelijk boekt en dan neemt Max het over. Max zoekt een gaaf appartement ("Ja dat doe je best goed Max!") gevolgd door een lijstje met leuke wijnbarretjes en restaurants. De reis kan beginnen!

Het appartement had Max ook ruim van te voren uitgezocht, redelijk groot, eigenlijk voor 4 personen. Dus wat doe je dan? Vriendinnen uitnodigen die ook wel een weekendje weg kunnen gebruiken! Dus een week voor vertrek boekten twee vriendinnen ook hun ticket en waren we met vier. Spontaan, gezellig, top! In de drie dagen dat we er waren hebben we behoorlijk veel van Lyon gezien. Lyon is een leuke stad die te voet goed te doen is, niet té heuvelachtig "Uuhh niet Max? Mocht je de Notre-Dame de Fourvière op die ene hoge heuvel bezoeken, er schijnt naast een trap très long ook een tram te zijn!" en als je dan toch iets verder weg wilt raden we je aan zo'n elektrische step (une Trottinette) te pakken. GE-WEL-DIG! Je ziet ze steeds vaker in grote steden en in Lyon staan ze overal op straat. Via een app kan je zien waar ze staan en daar ga je! Max is er van overtuigd dat dit in Nederland nooit zou kunnen. Veel te gevaarlijk. "Je gaat keihard!"  Handig is het wel. Een soort Uber maar dan op een step. Al geloven wij dat het niet handig is na een avondje wijn... "Ja je moet wel balans houden, anders lig je vrij snel in de Saône." Enkele tips van ons: 1. Vieux Lyon, in deze wijk zaten wij met ons appartement. Smalle straatjes met veel leuke restaurantjes, winkeltjes en delicatessen. Van die kleine steentjes dus niet 'Trottinette-proof' "wbbhe wbbhe wbbhe". 2. Rue Merciére, een straat bomvol restaurantjes en barretjes. Hier krijg je echt een vakantiegevoel van. 3. La Confluence, moderne wijk met veel hippe appartementen en een groot winkelcentrum. Hier hebben we niet heel veel van gezien maar de rit hier naartoe langs de Saône is erg mooi!  4. Les Halles de Lyon, een foodhall waar veel restaurants hun producten halen. Heeeeerlijke, verse producten.. Waarom hebben we dit niet thuis! Max kocht er geitenkaas, wat verse salades, stokbroodje erbij et voilá. Bon appétit!  5. L'Agne de Vin, wijnbar met shared dining concept. Super! Burrata, ham met truffel, beef tataki, gamba's, risotto, kaas etc. En dan die wijnkaart: Vacqueyras, Crozes-Hermitage, Coteaux du Layon. Prachtige wijnen voor een hele leuke prijs.

6. Huur een autootje en ga de wijnstreken in! Eenmaal de stad uit zit je zo in de Rhône en Beaujolais. Nog een tip: huur de auto wel van te voren online. Goedkoper en sneller "Credits voor ons vriendinnetje Adina!"

We zijn dus een middagje de wijngaarden in gegaan. Vanaf Lyon is het zo een drie kwartier rijden naar de Beaujolais. Hier wordt alleen maar rood geproduceerd van Gamay. Ook wel wat wit (chardonnay) maar dat komt zeker niet op de eerste plaats. Toch hebben we wel een aantal lekkere Beaujolais Blanc gedronken.

Deze middag zijn we naar Fleurie gereden. De gelijknamige wijn staat bekend als de meest fruitige en vrouwelijkste wijnen van de Beaujolais. Het is een klein dorpje met zo'n 1200 inwoners en is omringd door wijngaarden.

Bezoek hier Maison du cru Fleurie waar je (gratis) wijnen kunt proeven uit de omgeving en zo een goed beeld krijgt wat Fleurie te bieden heeft. Voor lunch en glaasje tussendoor ga je naar Chez Paulette. 

Oja en er trouwen hier ook heel wat mensen! Dus ondanks dat je denkt dat hier slechts 1200 mensen wonen stonden wij gewoon bijna in de file het dorp uit. Fleurie heeft dus iets wat menig vrouw bevalt.

Kortom! Lyon is een stad met gezellige straatjes, heerlijk eten, de wijnkaart is top en je bent in de buurt van prachtige wijngaarden. Zeker een bezoekje waard mocht je in de buurt zijn =) 

X- Max & Juuls