Our Recent Posts

Tags

#Blindproef Augustus - Max versus Juuls

OOPS! Het is al halverwege augustus! We moeten elkaar nog een wijn blind laten proeven, gaat lekker zo een goed voornemen.. Oké aan de slag dus. Hebben we nog wat liggen..? Max: "De glazen staan al klaar, mijnes heb ik al ingeschonken". Juuls: "Ow heb je geen zwarte glazen?" Max: "Oh ja kan, maakt dat uit?" Juuls: "Nee maar dan zie je niet dat die van mij een orange wijn is, grapje" (Bij Max had er op dit moment al een lampje moeten branden..) Wijn 1 gekozen door Juuls, geproefd door Max Max: "Stomme glazen zijn die zwarte eigenlijk, veel te grof en zwaar.." Max: "Rare geur..abrikoos, veel zuurtjes, Juuls: "Mag ik eens proeven?" Max: "Echt een stom glas" Juuls: "Ja maar je kocht ze ook bij Zara Home, volgens mij meer woonaccessoire dan wijnglas" Max: "Bitters, prikkeltje, ik denk dat het witte wijn is.." Juuls in gedachten: Gna Gna Max: "Gekke wijn wel voor wit.. " Juuls ondertussen: "Jalan Raya Gusti Ngurah Rai, Tuban, Kuta, Kabupaten Badung, Bali.. Moet dat een adres voorstellen? Haha wat een mondvol!" Juuls was ondertussen bezig met haar reis naar Bali. Max: "Hij heeft redelijke zuren zelfs wat tannine.. wel sappig. Niet echt vol. Ook iets anijs en dat brengt me naar Zuid-Frankrijk." Max: "Ik vind zwarte glazen ook gevaarlijk, je zou nooit weten hoeveel je ondertussen gedronken hebt." Max: "Ok, bittertje.. Italië, iets inheems. Maar hij heeft ook een prikkeltje en dat kan qua sappigheid grüner veltliner zijn". Rare vinificatie ofzo.. Max: "Ik ben er klaar mee, grüner veltliner Oostenrijk?" Juuls: "Echt waar? Nee is het niet " Max: "Een rare Provence wit ofzo" Juuls: "Provence zit je goed". Max: "Rosé!? Pff.. er had een lampje moeten branden bij die zwarte glazen." Wijn: Fleur de L'Amaurigue Côtes de Provence 2018 (cinsault, grenache) Wijn 2 gekozen door Max, geproeft door Juuls Juuls: "Mooie wijn dit". Max: "Oja? Laat mij nog eens proeven, oe ja jammie". Juuls: "Oké paarsrood, licht kruidig." Juuls: "Niet heel hoog in alcohol, kersen, rood fruit, chocola. Brengt me een beetje naar Beaujolais. Fruitig maar kracht. Of iets uit Italië. In ieder geval Europees". Juuls: "Mmm lastig, stevig maar ook soepel. Geen Spanje denk ik".

Max: "Waarom geen Spanje?" Juuls: "Ja kan eigenlijk ook wel, alleen dan meer joven stijl. Maar de 1e keuze is vaak goed en ik zat in een wat stevigere Beaujolais.." Max: "Ok, we zitten niet in de Beaujolais" Juuls: "Oké misschien is het dan toch iets zwoeler en krachtiger dan ik dacht, kleur is wat lichter wel". Max: "Ja omdat er ondertussen nog maar een klein laagje in het glas zit.." Juuls: "Oja hij was wel wat donker inderdaad". Juuls: "Nou we zitten niet in Italië. Dan ga ik toch richting Spanje en dan een blend met tempranillo, klein beetje monastrell."

Juuls: "Frankrijk zou ik het niet echt weten waar ik dit moet plaatsen."

Max: "Tijd voor een keuze".

Juuls: "Pff.. lastig, weinig inspiratie vandaag".

Juuls: "Oké het is Spaans, iets met tempranillo dus en daar hou ik het bij"

Max: "Blend, Spaans".

Wijn La Boscana Costers del Segre (tempranillo, garnacha, syrah) Conclusie: Soms wat sturing nodig, soms niet afwijken van de eerste gedachte. Max: "Juuls, september moet beter!"

 

©2018 by De Wijntweeling. Proudly created with Wix.com